Föreläsning om ödehus 12 mars – Inställt

Ödehus är något som vi har arbetat med under flera år och nu är det dags att ta nya tag. Oskarshamns kommun har ett mål om befolkningstillväxt och siktar på 30 000 invånare år 2030.

Arbetet med ödehus är ett sätt att locka flera invånare – gärna barnfamiljer och unga vuxna – samt entreprenörer som drömmer om livet på landet. Ödehusen är en outnyttjad resurs som kommer till användning och vi får en levande landsbygd.

Gratis föreläsning

Vi bjuder in till en föreläsning med Robert Danielsson, byggnadsvårdare, skribent och initiativtagare till Jag räddade ett ödehus!-rörelsen på Facebook, samt Jennifer Erlandsson som är en av två initiativtagare till Lev din dröm FBG. Projektet har under de senaste åren nått stor framgång med ödehusen på Falkenbergs landsbygd.

Tillsammans berättar de om att rädda ödehus. Vi får i ord och bild möta ett antal familjer runt om i Sverige som har rustat upp hus, som enligt de flesta var bortom all räddning. Hur får man tag i ett ödehus? Var ska man börja? Vilka regler och lagar gäller? Dessa och många fler frågor får du svar på under kvällens föreläsning.

Information & anmälan

När: 12 mars kl. 18.30
Var: Forum, Södra Långgatan 13-15, Oskarshamn
Pris: Gratis
Arrangör: Hela Sverige Oskarshamn & Oskarshamns kommun
För alla som är intresserade av ödehus, byggnadsvård, lokal utveckling, bo på landet mm.

Boka boende

Om du kommer långväga för att lyssna på föreläsningen så har vi ordnat med ett erbjudande om boende på Forum Konferens, Hotell & Vandrarhem.

Ange koden ÖDEHUS för att få 10% rabatt på ordinarie hotellpris torsdag den 12 mars. Ord.pris. 890 kr enkelrum och 1 080 kr för dubbelrum. Vill du stanna kvar över helgen så är priserna fredag, lördag och söndag 720 kr för enkelrum och 980 kr för dubbelrum.

För boende på vandrarhemmet så är priset 375 kr för enkelrum och 275 kr för del i rum. Medlemmar i STF får 50 kr i rabatt.

För bokning av boende, ring Forum 0491-158 00!