Till salu: Färgshult, Bockara

Vi har inlett ett samarbete med Landsbygdsdröm och varit med som finansiärer på deras första film som tar oss till de västra delarna av kommunen, nämligen Färgshult utanför Bockara.

Historien om Bockara är det första Landsbygdsdröm gör när de prövar vårt format. Här träffar de husägaren Mikael vars hus blir det första ödehus som Jennifer besöker i sin ”ödehus-skola”. Hur ska det lukta om huset är friskt? Vad är bra saker att kolla på för att avgöra om huset är lätt eller svårt att rädda?

De möter också ödehusräddaren Mark Geuze, som är en av initiativtagarna till ödehusinventeringen i Oskarshamns kommun, som flyttat till Kristdala från Holland och driver eget företag. Han tycker han bor på världens bästa plats och har att göra i två år framöver. De besöker också Ann och Daniel som hittade 14 hus i en ”Bullerbyn”-liknande, magisk sjönära fastighet på Blocket och kunde inte stå emot ett köp. Där hyr de ut hus till storstadsbor och lever sin dröm.

Vem ska få ta hand om Mikaels vackra hus som stått i 300 år och väntar på att väckas ur sin Törnrosa sömn? Ja det är frågan…

Är DU intresserad av Mikaels hus och vill veta mer? Då hittar du information, bilder och intresseanmälan på www.landsbygdsdrom.se/brabygden

FOTO: Lånat av Landsbygdsdröm